Betting på trav

Något vi svenskar verkligen gillar är att betta på trav och det är inte så konstigt. På grund av dess sammanföring mellan hästar och människor tillsammans med spelare, är det en unik samlingspunkt för både bettingfantaster och hästälskare. De senaste tjugo åren har travsporten verkligen bara blivit större och större, det är ingenting som verkar avta heller. För att du ska få den bästa bettingupplevelsen på nätet som möjligt har vi skapat en guide i betting på trav. Här nedan finns matnyttiga tips för nybörjare och även för att erfarna spelare ska hitta de bästa sajterna att spela på trav. 

Hur funkar det

Det är svårt att säga varför trav är så populärt som det är idag, kanske är det gemenskapen eller den underhållning samt spänning som det innebär att betta på hästar. Alla de stora travbanorna i Sverige sänder sina populära lopp på TV genom ATG. Två av de allra största banorna för tävling i trav är Solvalla och Jägersro. Detta är ett spelalternativ men du kan också välja att vända dig till internet och online betting. När det gäller bets på trav finns det många olika faktorer som du bör ha i bakhuvudet när du spelar.

Du bör till exempel kolla upp vilka hästar i loppet som haft topplaceringar tidigare under säsongen, vem favoriten är, vem som haft skador och så vidare . Egentligen allt som kan påverka ditt resultat. Allt detta finns i och för sig medräknat i de odds som du kan se på bettingsajten där du spelar. Däremot är det viktigt att även du kan göra en bra bedömning på de bästa oddsen och den säkraste travbettingen. Det finns flera bra travbloggar att läsa som är skrivna av riktiga bettingproffs. Det gäller inte bara travsport utan all sportbetting som ishockey och fotboll.

Vilka bets

Det vanligaste att betta på i trav är, naturligtvis vilken häst som kommer att vinna loppet. Den har säkert alla hört talas om någon gång. Däremot finns det mer, även om du kan börja med detta spel om du känner dig lite osäker på andra bets. Du kan betta på vilket ekipage som kommer att hamna på andra, tredje och fjärde plats. Även vem som kommer att komma sist. Det här kan göra en twist där du får tänka till hur du ska göra. Det kan även vara ett spel med högre risk. Ju högre odds, desto högre risk och högre vinst.

Vart går man

För att spela på svensk trav utanför internet finns det i princip bara ett alternativ. ATG har monopol i Sverige på just vadslagning om hästar. Svenska spel har monopol på casinospel och betting på sporter. Därför kan du enbart gå dit för att satsa på olika typer av bets och spelvarianter. Är du en spelare som vill spela på trav online? Då finns det ett större utbud vilket innebär både fördelar och nackdelar såklart. Välj trygga, säkra spelsajter som erbjuder bra odds på trav och som har högt förtroende på marknaden.